Att grilla är något som är starkt förknippat med sommaren. Det är något som för samman vänner eller familjen och skapar en trevlig stämning kring grillen. Den underbara doften från grillad mat sprider sig i hela kvarteret och gör grannarna avundsjuka. Att anordna ett stort grillparty för dina vänner kan vara riktigt roligt och trevlig, men då gäller det att du har de rätta verktygen för att leverera! Det är inte helt lätt att veta vilken typ av grill man ska ha, men det finns vissa fördelar och nackdelar hos de olika grilltyperna som kan vara bra att hålla koll på.

Gasolgrillen och kolgrillen är de två populäraste grillarna i våra trädgårdar, helt enkelt av den anledningen att resultatet blir som bäst på dem. Gasolgrillar och kolgrillar har båda sina styrkor och svagheter, men för just ett grillparty passar gasolgrillen bäst. Gasolgrillen gör det enkelt att grilla för många personer och här kan du enkelt justera temperaturen via reglagen istället för att flytta på kolen. En kolgrill passar utmärkt för de mindre grillfesterna och ger en godare grillad smak än vad gasolgrillen ger.

Att grilla går även utmärkt på vintern, men det finns vissa saker man måste tänka på för ett lyckat resultat. Det första är att behålla locket på för att behålla värmen, för det andra bör man ställa grillen så den är skyddad mot vinden. Se även till att ha lite extra grillkol på lager i fall du har en kolgrill. När man grillar på vintern samlas alla omkring den varma grillen och det blir genast en väldigt trevlig tillställning.

Hos Grillat.se hittar ni ett stort utbud av grillar och grilltillbehör av hög kvalitet. Grillat.se har även en hel del inspiration och recept som passar perfekt för din nästa grillning.