Med CaCharge’s smarta lösning för elbilsladdning kan ni jämna ut fastighetens energiförbrukning och skapa en väldigt kostnadseffektiv laddning för elbilar. CaCharges smarta systemet inhämtar data från varje bils laddmönster och energiförbrukningen hos fastigheten. På så sätt vet systemet hur den ska fördela ström mellan de olika laddstationerna. Systemet väljer ut vilken elektrisk fas som ska belastas för tillfället och vilka bilar som ska laddas. Denna smarta lösning ger en minskad risk för överbelastning, samt att dyra effekttoppar försvinner.

Att ladda elbilar hos bostadsrättsföreningar är väldigt ineffektivt då de laddar bilens batteri fullt på cirka 2 timmar, även fast bilarna står där i upp mot 10-12 timmar. Detta är inte kostnad- och resurseffektivt. Med CaCharge’s lösning fördelas strömmen på ett effektivare sätt mellan laddstationer.

CaCharge är ett företag som brinner för smarta och kostnadseffektiva lösningar för elbilsägare inom bostadsrättsföreningar. CaCharge grundades av IT-entreprenörerna och affärsutvecklarna Tomas Öquist, Kurt Högnelid och Louise Kierkegaard.