Solceller  i Stockholm blir allt mer populärt då människor blir mer medvetna om de ekonomiska fördelarna med att ha solceller. Idag finns det en hel del omfattande miljöproblem som är en bidragande orsak till att solceller bli populärare hos både företag och villaägare. En annan bidragande orsak till solcellernas popularitet är att det skett en hel del subventioner, borttagande av bygglov och skattesänkningar vilket gör det betydligt enklare att skaffa solceller. Solceller är ett långsiktigt smart ekonomiskt val där du även minskar risken att påverkas av höjda elpriser i framtiden.

Solceller i Sverige

Sverige kan jämföras med norra delarna av Tyskland när det gäller solstrålning. Tyskland är idag världsledande inom solenergi. Det finns olika typer av solpaneler som har olika styrkor och svagheter med sin elproduktion. Den typ av solpaneler som är mest effektiv under direkt sol är kiselpaneler riktade i söderläge. Dock tappar mycket av sin effekt vid molnigt väder eller skugga. Det andra alternativet är tunnfilmspaneler som hanterar problem som skugga och moln betydligt bättre. De hanterar även olika väderstreck bättre än vad kiselpaneler gör. För att få ut en optimal effekt från solpaneler behövs det inte ett ökenliknande klimat som många tror.

Underhåll av solpaneler

När det gäller underhållet av solpaneler är det mycket enkelt. Solpaneler kräver väldigt lite underhåll då regnet ofta räcker för att rengöra panelerna. Ifall det är smuts och fläckar från träd och fåglar som regnet inte tar bort kan man varsamt ta bort från det från panelerna. Solceller har en väldigt lång livstid på upp till 40 år.

Om Naturwatt

Naturwatt hjälper till med installation av solceller i villa eller företag. Efter installation får ni en utbildning på systemet på plats. Systemet har en medföljande mobilapp där du enkelt kan se hur mycket energi som genereras och hur mycket du tjänar på din anläggning. Via appen kan du även se så att allting fungerar som det ska.