Design och inredning

Det finns många olika aspekter och knep kring design. Så enkla saker som att möblera om kan göra underverk för hur man upplever ett rum. Bara att sätta upp en tavla på en tom och kal vägg kan göra att ett rum känns mycket varmare och trevligare. Små knep som gardiner i rätt färger, längd, mönster kan ändra ljussättningen i rummet och matcha den stämning som rummet behöver. Ett kök vill ju lämpligtvis ha bra ljusinsläpp, med ljusa, friska färger på sina köksgardiner. En stor mörk soffa kan piffas upp med hjälp utav ett par tre soffkuddar som kan matcha tavlans eller gardinernas färger.

För de som äger fastigheter finns ju utöver de rent funktionella och praktiska kraven från boende även ett mervärde i att ha en estetiskt tilltalande byggnad. Ett slitet gammalt trapphus gör ju inget bra intryck på varken befintliga eller potentiella nya hyresgäster. Här kan man göra någon typ utav dekorationsmålning, som till exempel ådring eller marmorering. Trapphuset är ju trots allt det första man ser när man stiger in i en fastighet och här är det värt att lägga kraft på ett bra intryck.

Oavsett om man är huslig som Ernst Kirchteiger eller totalt ointresserad finns det alltid knep man kan ta till för att inreda och dekorera sitt hem.

pexels-photo-279719
pexels-photo-276663